Dispozitive alternative la aerul conditionat. Partea a IV-a

Noi, românii, suntem norocoși să avem o climă potrivită, dar cu toate acestea, în timpul anotimpului fierbinte temperaturile pot crește mult, în special în lunile iulie și august. În aceste luni afară este, de cele mai multe ori, caniculă, iar în locuințele noastre se resimte acest fapt. Foarte multe persoane se gândesc, acestea fiind spuse, să folosească un aparat de aer condiționat, dar acesta are multe dezavantaje. Un prim dezavantaj al unui aparat de aer condiționat se referă la faptul că acesta are un preț destul de mare și este destul de dificil de montat. De asemenea, aerul rece este artificial și uscat și poate crea și unele probleme de sănătate oamenilor care se află în apropiere. Având în vedere aceste informații, dacă te afli în căutarea unei alternative pentru aparatul tău de aer condiționat, iată care sunt cele mai populare dintre acestea:
racitor aer1. Un răcitor aer

Un răcitor aer este un aparat mic, care, în comparație, cu aparatul de aer condiționat poate fi mutat dintr-un loc în altul. Așadar, tu îl poți muta în funcție de nevoile tale. Aparatul de tip răcitor aer utilizează o tehnologie smart pentru a răci aerul. Un răcitor aer captează aerul cald de afară, îl purifică, îl răcește, iar după îl emite prin încăpere. Un răcitor aer are un preț mai redus față de un aparat de aer condiționat și, pe deasupra, consumă și o cantitate destul de mică de energie electrică. Astfel, un răcitor aer este mult mai prietenos cu natura și te va ajuta să economisești și sume destul de mari de bani.
2. Pompe de căldură
Unul dintre principalele avantaje ale pompelor de căldură este capacitatea lor de a răci mai multe încăperi în același timp, astfel încât tu să nu trebuiască să ai grijă de fiecare spațiu individual. Acestea au un consum de energie acceptabil comparativ cu alte echipamente casnice.