De ce trebuie achiziționat mai întâi inelul de logodnă?

Te-ai întrebat vreodată de ce trebuie achiziționat mai întâi inelul de logodnă? Știai că există superstiții care vin la pachet cu acest prim pas? Ei bine, dacă nu știai acest lucru, află că inelul de logodnă are o poziție bine stabilită, fiind în același timp un prim pas spre o invitație la veșnicie. Chiar dacă același lucru se poate spune și despre verighete, inelul de logodnă este cel care iese primul în evidență. Inelul de logodnă este cel care dă startul unei relații serioase, care urmează să se soldeze cu o căsnicie frumoasă. Tu ai făcut acest pas pentru evoluția relației tale? I-ai achiziționat cel mai frumos inel de logodnă?

Știu, nu este foarte ușor să te gândești la toate. Dar ce-ai zice să lăsăm partea de modele verighete de-o parte și tot ceea ce ține de verighete aur sau verighete diamant. Astăzi este doar despre însemnătatea inelelor de logodnă și despre motivul pentru care un inel de logodnă trebuie dăruit primul. Acest prim pas are origini încă din Antichitate. Încă din această perioadă, în momentul în care bărbatul își dorea ceva serios alături de femeia iubită, acesta îi dăruia, dacă se afla în clasa de mijloc, un inel de logodnă din fier. Doar mai apoi, prin secolele II și III au început să apare adevăratele inele de logodnă și verighete din aur.

Inelul de logodnă nu doar că este considerat un simbol al iubirii eterne, ci acesta este, după cum spuneam și anterior, o invitație. Practic, când o ceri pe femeia de lângă tine în căsătorie, îți asumi faptul că ai invitat-o să-și petreacă toată viața alături de tine. Am sau nu dreptate? Inelul de logodnă este un obiect valoros prin care îți poți exprima iubirea de parteneră. La fel și verighetele sunt un simbol al iubirii pe care doi parteneri și-o poartă.

Chiar și în Biblie dacă vă uitați, veți găsi inelul ca fiind un simbol al iubirii, dar ce este drept, și al măreției. Încă din timpurile străvechi, cel puțin dn punct de vedere religios, cei care optau pentru inele din aur erau considerați ca fiind personalități care se fălesc. Ceea ce este important este, însă, cuvântul iubire. V-ați întrebat vreodată de ce un inel de logodnă sau o verighetă este rotindă? În înterpretări critice, cercul va aduce mereu cu perfecțiunea. Astfel, ajunge la concluzia că aceasta poate fi atinsă prin iubire. Iubirea este, în acest sens, perfectă și pură și nu poate fi diminuată!